Afla cum poti construi un proces de invatare specific pentru industria sau organizatia ta, al carui impact poate fi masurat cu usurinta si care ajuta angajatii sa fie performanti in mod constant pe termen lung.
In momentul in care ne aflam exista o estimare care spune ca 34% din procesele realizate la nivel mondial sunt realizate de diverse forme de masini sau automatizari si restul de 66% sunt realizate de forta de munca umana. Procentul e in continua transformare, iar urmatorii 5 ani preconizeaza o disparitie a 23% din tipologiile de joburi pe care le cunoastem acum.
Aceasta perspectiva impune organizatiilor necesitatea de a pregati angajatii pentru joburi care inca nu exista, si de a dezvolta abilitati si meta-abilitati pe care inca nu le cunoastem.
Mai departe, acest lucru nu se poate realiza decat daca procesul de invatare este o calatorie continua, inclusa in munca de zi cu zi, si nu un eveniment singular, sporadic.
Unul din cele mai cunoscute studii facute la nivel international privind impactul formelor de invatare, realizat de The Kirkpatrick's, a demonstrat ca trainingurile de tip "eveniment de invatare" au un impact redus, si anume doar 2.5 oameni din 10 particpanti la acestea isi imbunatatesc performanta si o mentin la un nivel ridicat pe o perioada lunga de timp.
O problema des raportata de catre cei care folosesc platforme de e-learning este ca lipsa unui ghid si a unei perspective externe le favorizeaza aparitia unei zone de confort vis-à-vis de cunostintele pe care le acumuleaza, si ca nu au la indemana modalitati de a testa aplicabilitatea informatiei in mediul de lucru real. Le lipseste feedback-ul colegilor si al managerilor pentru intelegerea impactului pe care il are procesul de invatare in performanta lor.
Niciodata pana acum nu au lucrat impreuna, in aceleasi organizatii, generatii cu obiceiuri si valori atat de diferite, precum Baby Boomers, Generația X, Millennials și Generația Z. Fiecare din acestea au stiluri de învățare diferite. Membrii Gen Z si mare parte din Millenials preferă învățarea digitală, interactivă și pe termen scurt, în timp ce generatiile X si Baby Boomers gasesc formarile clasice inca interesante. De asemenea, în contextul globalizării și a lucrului la distanță, formatul fizic limitează accesul și colaborarea.
Procesele de invatare clasice, fie ca vorbim de traininguri + follow up, sau de platforme de e-learning sunt deconectate de la continuul muncii, al jobului in sine. Un studiu realizat de Ernst&Young a reliefat ca peste 60% din angajati isi doresc experiente de invatare de lunga durata, in care informatia sa fie livrata in calupuri usor digerabile si in acelasi timp imediat aplicabila. Angajatii isi doresc ca procesul de invatare sa fie integrat in fluxul muncii lor, nu sa fie un disruptor al acesteia.
Studiul realizat de World Economic Forum in 2023 previzioneaza ca adoptia celor mai noi tehnologii va fi in continuare un element esential al capabilitatii de transformare si dezvoltare a business-ului, trend care se resimte din ce in ce mai mult si in zona de learning&development.
Peste 75% din organizatiile ce au participat la studiu spun ca intentioneaza sa implementeze solutii de big data, AI, VR in procesele critice, in timp ce 81% din companii spun ca au un focus clar pe integrarea lor in zona de educare si formare.
Sunt bazate pe metode stiintifice validate de Brinkerhoff Evaluation Institute (cea mai respectata organizatie de evaluare a programelor de L&D).
Sunt facilitate cu ajutorul celei mai performante platforme de management al parcursului de invatare pentru o experienta completa ce garanteaza rezultate de impact pe termen lung.
Utilizeaza tehnologii revolutionare de transformare a cunostintelor in abilitati.
Pentru ca abordarea clasica de training punctual si-a demonstrat limitarile in repetate randuri, HPLJ este dezvoltat utilizand o secventa logica de 4 pasi:
1. Angajamentul personal in calatoria de dezvoltare. Atata timp cat este motivat, un angajat va lucra din greu la propria sa dezvoltare. Astfel acest prim pas necesita implicarea managementului si construireaa unei imagini a succesului personal – cum se simte, cum arata, care sunt comportamentele care il determina. Metoda utilizata in acest prim pas este coachingul.
2. Constructia fundamentelor cunostintelor. Fiecare angajat va primi fix minimul de informatie necesara cresterii performantei si nu mai mult. O va capata prin studiu individual, nu prin transfer. Webinariile si cursurile fizice de pe parcursul unui HPLJ sunt dedicate practicii, nu predarii, iar acest lucru aduce rezultate mai bune in manifestarea comportamentelor dezirabile pe termen lung.
3. Dezvoltarea si practicarea abilitatilor. Este pasul ideal in care noile deprinderi sunt testate in mod repetat si feedback-ul este utilizat ca instrument de facilitare a cresterii performantei.
4. Consolidarea rezultatelor. Este ultimul pas, in care abilitatile nou invatate si dezvoltate sunt testate in mediul de lucru si dezvoltate in mod continuu prin mai multe metode.
Promote este o platforma ce sustine calatoriile de invatare si care a fost dezvoltata in urma a numeroase cercetari stiintifice. Este un instrument acreditat de Brinkerhoff Evaluation Institute si se bazeaza pe 4 principii ce genereaza motivatie si ofera suport in acelasi timp pentru angajati.
Pitchboy este un instrument de invatare prin simularea unor experiente normale si naturale din mediul real de lucru. Foloseste tehnologie AI si VR pentru a crea procese de invatare imersive si credibile. Este dezvoltat pe 4 piloni principali.
Din 2014 sprijinim companiile din Romania si UE sa implementeze programe cu impact crescut in domenii precum Leadership & Management, Sales & Customer Success, Change Management, Self-Awareness & Personal Development.