FMCG Commercial Academy

Primul programul complet de dezvoltare exponentiala a abilitatilor comerciale pentru organizatiile din FMCG si retail, cu impact in revenue growth in mai putin de 6 luni de la implementare

Mediul de Retail trece printr-o transformare complexă și accelerată

In afara de modern trade, tabloul fragmentat din traditional trade (incluzand aici si Instant Consumption si HoReCa) poseda caracteristici unice si este din ce in ce mai complex.

Obiceiurile de consum si cumparare din ce in ce mai diferite, maturizarea preferintelor, comportamentele cross channel si schimbarea modului de a lua deciziile de cumparare solicita ritmuri diverse in abordare.

Este necesara o investitie din ce in ce mai mare in selectia si dezvoltarea abilitatilor fortei de vanzari pentru a oferi experiente pozitive clientilor si pentru a creste vanzarile.

Companiile capteaza din ce in ce mai multe date, insa relevanta si interconexiunea lor este tot mai dificila, iar deciziile sunt ingreunate de aceasta complexitate. 

Pandemii, epidemii, tensiuni politice sau militare conduc frecvent la lipsuri in materia prima, afectand productia si distributia si impactand in final vanzarile si profitabilitatea.

Pot reduce consumul ducând la scăderea cererii pentru produse FMCG neesențiale, forțând companiile să implementeze măsuri de reducere a costurilor și să inoveze pentru a oferi opțiuni care genereaza mai multa valoare pentru consumator.

 

Cerințele de etichetare sau modificari in politicile de sănătate pot necesita ajustări costisitoare la formulările sau ambalajele produselor, impactând atât procesele de producție, cât și strategiile de marketing pentru companiile FMCG.

Creșterea exigentelor consumatorilor și a reglementărilor pentru practicile de sustenabilitate obliga companiile FMCG să adopte procese de fabricație ecologice, materiale de ambalare și practici în lanțul de aprovizionare pentru a atenua impactul asupra mediului și pentru a menține reputația brandului

Nu mai putem vorbi de o singura piata, mai ales cand avem diferente notabile intre zone diferite din aceeasi tara ceea ce conduce la modele diferite de value chain si mai multe SKU-uri.

Cum ar fi daca echipele comerciale ar fi echipate cu tot skill set-ul necesar - cunostinte teoretice, experienta practica si soft skills - incat sa faca fata tuturor provocarilor de mai sus cu usurinta?

Gigant in retail, un inovator in CPG sau companie locala, FMCG Commercial Academy dezvolta in cadrul echipelor de vanzari cunoștințele, abilitățile și strategiile necesare pentru a produce crestere sustenabila pe termen lung.

De ce să alegeți FMCG Commercial Academy?

Experiență specifica din industrie: Echipa care a dezvoltat programul precum si specialistii si trainerii cei care il sustin sunt fosti C-level din companii de top din industrie, ce au produs impact peste 1.5 miliarde EUR in business-urile pe care le-au condus. Aduc experiență din lumea reală în sala de clasă, punând teoria intr-o perspectiva practica. De la "customer & category planning" la excelenta operationala, acoperim totul.
Călatorii de învățare personalizate: Nu există două companii la fel. De aceea, FMCG Commercial Academy by Marco Polo, creează călătorii de învățare aliniate cu obiectivele și provocările unice ale fiecarui business.
Mediu de învățare colaborativ: Folosim mai multe instrumente de invatare de la paneluri de dezbatere, invatare individuala, studii de caz, simulări practice si perioade de "learning on the job". Sesiunile noastre interactive favorizează colaborarea și aprinde inovația.
Trenduri globale: Curricula FMCG Commercial Academy evoluează odată cu tendințele din industrie, specialistii care o dezvolta facand parte din initiative economice locale si globale, ceea ce asigura un nivel ridicat de competitivitate pentru organizatiile care implementeaza programul.

Curricula acoperita -  5 nivele diferite:
1. Introduction: Intelegerea produselor si a serviciilor, Portofoliul de clienti, Diferentiatorii cheie ai companiei, Misiunea, viziunea si valorile companiei
2. Base: Operatiunile cu clientii, Forecasting si planificare, Procesele de Order-to-cash, Comunicare eficienta cu clientii, Comunicare interpersonala eficienta
3. Foundation: Matematici comerciale in retail, Construirea informarii folosind date si cifre, Intelegerea strategiei de retail, Intelegerea furnizorilor de brand, Planificarea Clientilor, Tehnici de management eficient in value chain
4. Advanced: Negocieri eficiente, Vanzare persuasiva, Vanzare catre C-level, PRGM, Strategii de cost-to-serve, Construirea de prezentari eficiente prin storytelling, Intelegerea canalelor si a cumparatorilor, Colaborare cros functionala eficienta
5. Value creation: Rezolvarea problemelor de business, Strategii pentru disponibilitatea la raft, Dezvoltarea strategiilor de crestere, Managementul eficient al P&L-ului, Managementul de portofoliu, Crearea de valoare in comun - Dezvoltarea scenariilor de profit

Cui se adreseaza programul FMCG Commercial Academy:

 • Intreaga echipa comerciala printre care:
 • Key Accounts
 • Field Force
 • Product Development
 • Packaging Development Specialists
 • Trade Market Specialists
 • Commercial Operations Manager
 • Local/International Customer Managers
 • Brand Managers
 • Retail Marketing Managers
 • Commercial Directors
 • Trade Marketing Managers

Instrumente de facilitare a programului

Promote este o platforma ce sustine calatoriile de invatare personalizate cum este si programul FMCG Commercial Academy si care a fost dezvoltata in urma a numeroase cercetari. Foloseste 4 principii ce genereaza motivatie si ofera suport in acelasi timp pentru angajati.

 • Implicarea Managementului - În Promote, managerul este implicat în călătoria de învățare. Promote îi ajută pe manageri să vadă când este nevoie cel mai mult de ei și cum să intervină cel mai bine în proces. Implicarea managerială sporită creează condițiile pentru o performanță mai bună a angajatilor si companiei.
 • Invatarea sociala - Promote facilitează împărtășirea experiențelor pe parcursul procesului de învățare. Participanții inspiră, împărtășesc experiențe și cele mai bune practici, reflectă, colaborează și colaborează între ei pentru a crea o experiență de învățare mai profundă.
 • Invatare eficienta - Promote ajută organizațiile să-și schimbe atenția de la învățarea într-un mediu de clasă la invatarea practica la locul de muncă. Formarea eficientă duce la o motivație mai mare, un angajament mai mare, costuri reduse de formare și rezultate mai bune.
 • Monitorizare si imbunatatire - Promote permite directionarea programelor către obiective acționând asupra abaterilor sau încurajând succesul în timp real. Platforma se bazează pe metode recunoscute de evaluare a pregătirii, de către Kirkpatrick și profesorul Brinkerhoff.
intre 20-200 de participanti per companie
20-
luni durata de desfasurare
3-
tari in care se deruleaza pana in prezent
limbi in care se tin cursurile
crestere cota de piata
%
mil EUR impact in sales growth

Principalele beneficii ale implementării programului FMCG Commercial Academy

Iata ce spun participanții la programul FMCG Commercial Academy:

Suntem Marco Polo CEE, parte a grupului Marco Polo Performance, si partener pentru numeroase organizatii vizionare, locale si internationale ce fac din procesul de invatare o calatorie continua.

Din 2014 sprijinim companiile din Romania si UE sa implementeze programe cu impact crescut in domenii precum Leadership & Management, Sales & Customer Success, Change Management, Self-Awareness & Personal Development.

Contactează-ne

Termeni si conditiiPolitica de confidentialitateCookies

ro_RORO