Pe scurt

Leadership-ul, alaturi de resursele materiale, tehnologice si de know how reprezinta mixul ce genereaza crestere, inovare si efecte pozitive la nivel de intreg mediul in care opereaza o companie. Dintre toate cele de mai sus, leadership-ul este critic in dezvoltarea rezilientei si capacitatii de a face fata unei multimi in crestere de factori disruptivi.

In acelasi timp, rareori leadership-ul inseamna o singura functie, ceea ce conduce la nevoia de armonizare, compatibilizare in constructia si functionarea echipelor de top management.

Prin intelegerea diferentelor de personalitate, functiuni, stil si preferinta de comunicare si ghidaj catre un scop mai inalt decat atingerea KPI-lor si a obiectivelor de business, echipele de management devin organisme simbiotice, extrem de functionale, capabile sa livreze rezultate exceptionale si sa produca schimbari pozitive in jurul lor.

Team Dynamics

Termenul de “dinamica echipelor” a fost introdus in limbajul de specialitate in 1939 de catre psihologul social Kurt Lewin referindu-se la fortele pozitive si negative care afecteaza relatiile dintre indivizii unui grup.

In acest context este de la sine inteles focusul organizatiilor de a optimiza raporturile dintre membrii echipelor in dorinta de a le creste eficienta si capacitatea de a livra performanta in mod constant.

Programul de “team dynamics” utilizeaza metodologia Lencioni de diagnoza si corectare a disfunctionalitatilor din echipe si are ca obiectiv cresterea nivelului de incredere reciproca, solutionarea temerii de conflict, adresarea lipsei de angajament, instilarea unui simt de responsabilitate si a unei atentii sporite catre rezultate, cu scopul de a crea un model de colaborare capabil sa creeze livrabile exceptionale la nivel de organizatie.

Team Dynamics
PCM

PCM

Este un set de instrumente extensive ce permit adaptarea comunicarii la stilul interlocutorului asigurand astfel o intelegere corecta a mesajului si predictia unui anumit comportment.

Programul ofera o intelegere detaliata a personalitatii umane prin prisma unor tipologii pe care le cuprinde fiecare om in anumite proportii, ceea ce permite participantilor sa isi dezvolte stilul de leadership si de comunicare, sa creeze echipe sudate si performante, iar organizatiilor sa creasca nivelul de implicare al angajatilor, reducand stresul.

Beneficiile sunt evidente si merg de la o mai buna intelegere a comportamentului interlocutorului si posibilitatea construirii unei relatii personale pozitive pana la o analiza corecta a conflictului si a cauzelor acestuia si abilitatea de a il depasi cu flexiblitate si a construi o comunicare eficienta si autentica.

Team Charter

De cele mai multe ori, echipele se formeaza de la sine dupa chipul si asemanarea managerului, fara discutii in prealabil despre cum ar trebui si cum ar fi optim sa arate raporturile si interactiunile.

Team Charter creaza cadrul de descoperire al acestora, si in final reprezinta un “contract” al echipelor, un agreement la care ajung dupa discutii in care identifica raspunsul la intrebari esentiale:

Cum ne dam feedback?Cum iesim din conflict? Care sunt modalitatile la care apelam pentru a gestiona neintelegerile si diferentele de opinie?Care sunt valorile care ne ghideaza ca indivizi si ca echipa?Ce consideram succes si cum ne bucuram de el?

Prin intermediul Team Charter se elimina din dinamica emotii negative si asteptari ascunse, nemultumiri legate de cum/ce/de ce ar trebuie sa se intample anumite procese si se creaza contextul unor echipe functionale, echilibrate si performante.

Team Charter