Pe scurt
Programele de crestere a productivitatii adreseaza aspecte de dezvoltare personala, stiluri de management, gestionarea energiei personale, managementul proceselor si au efecte benefice pe termen lung, cum ar fi:
Eficiență îmbunătățită: angajații pot îndeplini mai multe sarcini de o complexitate crescuta intr-o perioada mai scurta, ceea ce conduce la economii de costuri.
Satisfacție mai bună a clienților: o productivitate crescută poate duce la timpi de răspuns mai rapid, o calitate îmbunătățită a produselor sau serviciilor și o livrare mai eficientă a mărfurilor.
Un moral mai bun al angajaților: atunci când angajații simt că sunt productivi și simt că au un rol activ in succesul organizației, se simt mai conectati la scopul acesteia si reusesc sa gaseasca singuri factori de motivatie. Asta conduce la satisfacție sporită în muncă, un turnover mai scazut și o forță de muncă mai implicată.
Inovare si dezvoltare de produse/solutii/servicii: productivitatea crescută poate elibera resurse și timp pentru ca angajații să se concentreze pe inovare și soluționarea creativă a problemelor.
Dezvoltarea angajatilor
Atunci când angajații sunt instruiți și dezvoltați în rolurile lor, aceștia sunt mai bine pregătiți pentru a-și gestiona responsabilitățile, au șanse mai mari să performeze la un nivel superior, si sa resimta un nivel de satisfactie crescut cu privire la rolul lor.
Dezvoltarea oamenilor contribuie intotdeauna la promovarea unei culturi de învățare și creștere în cadrul companiei, îmbunătățind angajamentul angajaților și satisfacția în muncă, ceea ce duce la rate crescute de retenție și la un mediu de lucru pozitiv.
În cele din urmă, dezvoltarea oamenilor poate ajuta la atragerea și reținerea talentelor de top, deoarece angajații sunt mai predispuși să aleagă companii care investesc în dezvoltarea lor profesională și oferă oportunități de creștere și avansare.
Manager as a Coach
Programul sporeste abilitățile de influențare ale managerilor pentru a implementa mai bine instrumentele și metodele de dezvoltare care le permit să descopere potențialul oamenilor din echipa, sa ii motiveze si sa le sporeasca performanta.
Conceptul in sine permite trecerea de la stilul tradițional de conducere de comandă și control la o abordare mai colaborativă și de susținere.
Atunci când managerii adoptă o mentalitate de coaching, folosind feedback-ul ca instrument de crestere si dezvoltare, ei își pot împuternici echipele să își asume munca și să isi depaseasca limitarile de rol, ceea ce conduce la un angajament sporit al angajaților și o performanta crescuta.
Astfel de programe transforma feedback-ul si coaching-ul in sine din instrumente in obiceiuri practicate in situatii reale din viata unui business si dezvolta abilitatile de a folosi intrebari evocative si orientate catre explorare.
Energy Management
Cu provocari globale de la pandemii, la razboaie, de-globalizare si o multime de situatii incerte, solicitarile devin din ce in ce mai multe, mai complexe si mai variate la locul de munca. De cele mai multe ori acest lucru conduce la burnout sau la o pierdere a motivatiei pentru activitati care altfel ofera un sens de implinire si satisfactie personala.
Orele suplimentare si preluarea mai multor responsabilitati au efecte fizice, emotionale si mentale din cele mai nefaste asupra angajatilor. Solutia cel mai des utilizata pana acum cativa ani au fost cursurile de time management, insa problema principala este ca timpul este o resursa finita. Energia nu.
In programele de energy management lucram cu cele 4 dimensiuni ale energiei – fizica, mentala, emotionala si spirituala – pentru a transforma profund modul de perceptie al provocarilor, de raspuns in fata acestora si de reincarcare.
Process Management
Programele de dezvoltare a abilitatilor de management a proceselor urmaresc intelegerea si optimizarea tuturor etapelor acestora:
Identificarea și documentarea proceselor: Aceasta implică identificarea diferitelor procese care alcătuiesc operațiunile organizației și documentarea acestora într-o manieră clară și concisă.
Analiza și îmbunătățirea procesului: Analiza proceselor identificate pentru a descoperi zonele de îmbunătățire și implementarea modificărilor pentru optimizarea procesului.
Monitorizarea și controlul proceselor: Monitorizarea performanței proceselor pentru a se asigura că acestea îndeplinesc scopurile și obiectivele organizației și fac ajustările necesare pentru a menține eficacitatea acestora.
Automatizarea proceselor: Utilizarea tehnologiei pentru a reduce nevoia de intervenție manuală in procesele simple si repetitive cu scopul de a îmbunătăți eficiența.
Integrarea proceselor: Aceasta implică integrarea diferitelor procese în cadrul organizației pentru a se asigura că acestea funcționează împreună coerent și eficient.